tisdag 19 januari 2010

"Tag jer sammen, kvinder og maend!"

En intressant artikel, eller krönika, fanns med i Köpenhamns metro igår. Läser den svenska på morgonen och den danska på eftermiddagen! Måste ju anamma det där språket så snabbt som möjligt! I varje fall vänder sej författaren till alla Danmarks kvinnor och män och detta i skuggan av att på en av årets första löpsedlar stod det att läsa att 100 000 danska män köper sex. Han hävdar att det är dags för den gifta delen av populationen att ta sej i kragen och bli åtråvärda igen. I varje fall männen. Han knackar dörr för Folkekirkens Nödhjaelp och säger att det är förvånsvärt hur osexiga karlarna låter sej bli. Mjukisbyxor, orakade, illaluktande i riktig "Det är helg och jag ska ju bara hänga med frugan och familjen"-anda. Frugorna vill alltså inte sätta på sina not-so-sexy-män varpå de går och köper sex istället.

Kvinnorna bör dock ge sina män mer (under förutsättning att dom fräschar till sej) och sluta sätta hemmet och barnen på första plats och mannen på andra. Han påstår också att hälsotänket tagit över och att många fokuserar så mycket på sin egen kropp och hälsa (och därför indirekt på sina skavanker vilket gör att man känner sej osexig? Danie's anmärkning) och glömmer bort att fascineras av sin kärastes kropp.

I slutet av krönikan kommer han med följande upprop: "Tag er sammen maend! Brug deodorant i weekenden, smid joggingdragten vaek, bliv dannede, pröv att göra jer mere interessante for jeres kvinde, end I er. Till kvinnorna skriver han: "Bol jeres maend noget mere. Man kan icke overhöre 100 000 maends nödråb.

En klar slutsats med massor av hål. Till att börja med, är alla 100 000 sexköparna gifta? Duschar dom och gör sej fina för sina "kärleksmöten" men skiter i det på helgerna med frugan så är det nog en hel del annat som inte stämmer? Sen har vi väl blivit uppfostrade i en värld där barnen alltid ska komma först, dvs. mamma är slutkörd och inte alls sugen på att knulla när man väl hamnar i säng på sena kvällskvisten?

Det ligger dock mycket i att sex är väldigt irrelevant i ett förhållande så länge det är bra. Det är när det slutar vara bra som det blir det största problemet i relationen. Vad sägs om att prata lite med varandra med detsamma så att slipper gå så långt att männen kör iväg på små turer?

 http://www.metroxpress.dk/dk/article/2010/01/18/09/2740-83/index.xml
Fotnot: Prostitution är lagligt i Danmark. Ändå är det procentuellt samma antal män som köper sex där som här. Ain't life a treat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar